Wie of wat is "EigenWeg"?

Hallo, mijn naam is Kim Pelsmaekers. Ik ben het "brein" achter EigenWeg.

Wie is Kim?

Ik ben ... een mens. Ik hou niet zo van vakjes en ik val niet volledig samen met wat ik doe.

Ik heb vele rollen in mijn leven waaronder mama van 2 stoere jongens (Thomas °2015 en Nathan °2019), dochter, werknemer, zelfstandige, eeuwige student… .

Als “creatief generalist” neem ik al deze rollen met veel plezier op. Soms is het wel een hele puzzel en het kan af en toe best pittig zijn om de ballen in de lucht te houden. Ik kan echter met de hand op het hart zeggen dat ik doe wat ik GRAAG doe en dat maakt een wereld van verschil.

Coaching en mindfulness zijn mijn energiebronnen, mijn missie, mijn “IKIGAI”.
Mijn gezin is dan weer mijn bron van levensvreugde.
En Studeren? Dat is voor mij zelfontplooiing en pure ontspanning.

Er is een tijd geweest dat het anders was

Eind 2012 was ik net van job veranderd na bijna 3 jaar als HR consultant gewerkt te hebben. Het was een boeiende baan en ik heb veel geleerd maar ik verlangde naar meer stabiliteit. Een vaste functie, vaste collega’s, een vaste standplaats. Ik kwam bij mijn nieuwe werkgever binnen op een ogenblik dat er net reorganisaties binnen HR waren, er een nieuwe klant was aangetrokken en de verwachte administratieve vereenvoudiging er uiteindelijk niet kwam. Het was een superleuk bedrijf maar het werk was zwaar. Ik wist hoe laat ik begon maar niet hoe laat ik eindigde. Mijn lijf begon te protesteren maar ik negeerde alle signalen tot het najaar van 2013.

Ik kon niet meer, ik was op. Ik kon bijna letterlijk mijn bed niet meer uit. Mijn spieren en gewrichten waren totaal overprikkeld. Ik moest maar wilde eigenlijk niet stoppen met werken. Ik heb nog geprobeerd deeltijds het werk te hervatten maar wat denk je zelf: geen goed idee en ik ben volledig gecrasht.

De artsen keken vooral vanuit medisch oogpunt naar mijn symptomen. Verdict: Arbeidsongeschikt, kiné om terug spieren te versterken, wat extra vitaminen, hartcoherentie en… dat was het dan.

Ik miste voor mezelf de kijk naar de oorzaken. Wat maakt dat ik bepaalde symptomen had, dat ik doodmoe was en bijna niet meer vooruit kon? Al die zaken heb ik een stuk zelf opgezocht en dat was ook de drijfveer om mij – na jaren “Hard” HR – om te scholen naar “soft HR” en ook tot Coach met specialisatie loopbaanbegeleiding en stress- en burn-out.

Nu help ik mensen met stress-en burn-out klachten om tijdig de signalen te (h)erkennen, grenzen te stellen, aan zelfzorg te doen en ook…te luisteren naar het gefluister van hun lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

Het lichaam vertelt ons zo veel en onze geest kan ook maar zo veel verwerken. In mijn zoektocht naar rust en ontspanning ben ik mij verder gaan verdiepen en zo kwam ik in 2020 in aanraking met mindfulness. Ik volgende van 2020 t.e.m. 2021 het Postgraduaat The human-centered organisation. ik leerde meer over de filosofie van mindfulness, zijn wetenschappelijk onderbouwde basis en ook om het daarwerkelijk te beoefenen en te doorleven. Binnen het eerste jaar werd ik ook opgeleid als trainer en heb ik zelf opleiding hierin gegeven.

Hieronder een kort overzicht van mijn studies:

Hallo!
Ik help je graag verder!

Bel me: 0485 65 01 07
Mail me: kim@eigenweg.be

Ben jij ook op zoek
naar je eigen weg?

Laat me jouw gids zijn! Ontdek wat ik voor je kan doen, of maak snel een afspraak.

Ik help je ​​​​jouw eigen weg
te vinden!

Ontdek alles over mij, Kim Pelsmaekers en hoe ik jou kan helpen je eigen weg te vinden.